Tuesday, March 2, 2010

Starmania

Fransızca kursunda çok güzel bir ortam yakaladık, her cuma çıkışta içmeye falan gidiyoruz :) staja başlamama rağmen hala devam edişim ve bu kadar istikrarlı oluşum ondandır. o gün derste 76 yılında yazılmış Starmania müzikalini yapıyorduk, yazarı taa 76 yılından bugünkü popstar yarışmalarını öngörerek yazmış. francophone ülkeleri kasıp kavurmuş bir müzikal. hala daha bütün sözlerini ezbere biliyor fransızlar. bizim dersin çıkışına öteki sınıfın hocaları geldiğinde hep bir ağızdan söylemişlerdi, ben şaşırdığımda da bütün fransızlar bilir demişlerdi. ondan bu genelleme :)
fabrikatör, para babası kesimle direnişçi kesimin arasındaki mücadelenin kızıştığı sahneyle ilgili sloganlar bulmamız gerekti. her ne kadar hayalperest komünist tayfayı ezmek için fabrikatör olmak istediysek de (sağcı olmak daha eğlencelidir, bkz. "duayen" şarkıcı ege'nin röportajı) kura lehimize gitmedi. gerçi münazara dediğinde bu değil midir :p neyseki bulduğumuz sloganlarla da baya eğlendik biz :)
buyrunuz les etoiles noires adına bulduğumuz naçizane sloganlar;
-J'aime la tour Eiffel, vivez les employées de Tekel
-la place de patronisation est maintenant la canalisation

dipnot: fabrikatör, parababası deyişimden ve ege'yi "duayen" diye nitelendirişimden esas duruşumu anladığınızı umuyorum. sağlıcak ile kalın

5 comments:

  1. kura ile solcu oldugunuz belli oluyor ortaya cikan sloganlardan :) biraz karistirdim, konusu ilgincmis hakikaten. ama sol-sag degil de terrorism vs. totalitarianism catismasi var yaziyor ozunde. bu durumda sizin kura solu degil terorismi temsil ediyor sanirim. ama sloganlariniz fazla soft kalmis malesef :) fransizcasindan birsey anlayacagimi sanmiyorum da ingilizce versiyonlarini bir sekilde bulmaya calisacagim. duyacaklarim bu sloganlardan cok daha sert olacak diye tahmin ediyorum laylaylom yasasin isciler degil de eyfeli basiniza yikariz en babanizi bok cukuruna tikariz gibi :)

    ReplyDelete
  2. laylaylom gadget kolları!
    valla terörizm demeye dilim varmıyor, anarşi diyelim :)queen- i want it all kıvamı :) hepsini dinlemedik o yüzden tam bilmiyorum totaliter rejim mi istenilen, ama böyle bi 1984 efendime söyliyim bi scar-be prepared edası vardı :)
    izmlerle ilgili sen hiç ateş böceği gördün mü?'de güzel bir anekdot vardı; çocuklar spreyle duvara yazı yazarken polis geliyor, bunlar sprey kutularını atıp kaçıyorlar. polisler de peşlerinden... mükreminin arkadaşı "aa diyor bak yazı da yarım kaldı spreyleri de burda kaldı, ne yazacakları acaba?" (kutuyu eline alıyor) mükremin, "sen sonuna izm yaz o başını tamamlar" diyor.
    sloganlara gelecek olursak, mülayim olan benimki değil takdir edersin ki :) kıt fransızcamla anca kanalizasyon ile kafiye yapabildim ki patronizasyon diye bi kelime yokmuş bile zaten haha

    ReplyDelete
  3. hehhe hafizam yaniliyor olabilir ama sanki ayni diyalog bir demet tiyatroda vardi feristah duvardaki sosyalizm yazisinin basini silip fetishism yapiyordu :) ya da bi karikatur muydu o, yoksa ben mi kafamda birden boyle birsey kurdum simdi ¿ nerden getirdin aklima ya :) laylaylom rocco bacaklari ! yok pardon bu da feristahindi, laylaylom gadget memories olsun benimkisi

    ReplyDelete
  4. laylaylomla kurtaramazsın twisted mind :P

    ReplyDelete